Planten > Bloembollen en zaden > Bloembollen en zaden

Bloembollen en zaden

Bloembollen is de verzamelnaam voor planten die onder de grond een bol, stengelknol, wortelknol of een wortelstok hebben. Bloembollen die in het voorjaar bloeien, worden in het najaar geplant. Bij voorkeur in een periode die ligt tussen eind september en december. Hoe vroeger de bolgewassen geplant worden, des te eerder zullen ze wortelen en spruiten ontwikkelen.

De grond is aan het begin van de herfst nog een beetje warm. Ze zijn daardoor ook beter bestand tegen vorst in de grond. Bij zeer strenge vorst kan de grond tot wel dertig centimeter diepte bevriezen. Plant geen bollen wanneer de vorst al in de grond zit of wanneer deze kletsnat is.

De meeste bloembollen worden bij Jaarsveld verpakt verkocht. Op de verpakking staat meestal aangegeven op welke afstand de bollen onderling geplant dienen te worden en welke plantperiode het beste. Voor een tijdens de bloei goed opvallend effect van de beplanting moeten de bollen zo dicht mogelijk geplant worden. Houdt u ook de bloeihoogte goed in de gaten: de hogere soorten moeten niet de heel lage soorten aan het oog onttrekken.Specificaties

Opties: